Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1

Tak jak w temacie. Ja osobiście przestałem, ale zastanawiam się czy najwolniej, bo to dużo cukrów.

Ja pije mam troche wzdecia ale mam to gdzies, pije takie,ktore sama robie ![[dblpt])](http://www.trzustka.mojeforum.net/upload/mojeforum_net/trzustka/smilies/[dblpt]).png)

Ja tez piję soki,i dużoooo herbaty, woda absolutnie mi nie słuzy. Koszmarem jest wypicie wody z tym świństwem przed TK.

Soki własnej produkcji można pić z produktów dozwolonych i tych, na które konkretną osoba nie reaguje źle (ponownie, eksperymenty na sobie). Soki sklepowe można pić każde, bo soku z prawdziwych owoców tam jest kilka procent a reszta to jakieś gówna z E i cukier. Nie polecam aczkolwiek. Z cukrem też trzeba się pilnować prawda:D

Jak to jest ze schabem wieprzowym takim duszonym na warzywach?? Mozna takie cos zjeść?? Czy to jest juz na bardzo tluste mięso??

Można, tak do 200 g na raz i pod warunkiem że w posiłku nie będzie innego tłuszczu.
W ramach komentarza - ja za tłuste rzeczy uznaje produkty mające więcej niż 10 g tłuszczu na 100g. Jest to górny próg który sam sobie ustaliłem, ale który jest wg mnie rozsądny jeśli chodzi o choroby trzustki. Oczywiście zdarza się, że jem bardziej tłuste rzeczy ale całość dobieram tak by więcej niż 20 g tłuszczu na posiłek nie zjeść (jem 3-4 razy dziennie)
Strony: 1